Imádok kekszet sütni! Reggelente sokszor életet ment! Néha nincs időm munkába indulás előtt nagyot reggelizni, szendvicset és teát főzni, vagy grill kolbászt sütni 6.15-kor. Pedig mire a kapun kilépek, már farkaséhes vagyok! Ilyenkor reménykedve pillantok a kekszes dobozomra, hogy ” ugye még maradt egy keksz, amit beletunkolhatok a tejeskávémba”, mert nem szeretek éhesen utazni. Mázli, hogy ez a keksz, másfél-két hétig teljesen omlós és puha marad a lezárt dobozban. Nem túl egészséges édességgel indítani a napot, de energiát ad és elindít a reggeli álmost utamon.  Készíts el, hogy te is megtapasztald, jobb, mint a bolti tartósított vacak! Igazi

Házi csokis-müzlis keksz!

A csokis-müzlis keksz hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 140 g porcukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 200g vaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 g csokis müzli ( cerbona)

 A csokis-müzlis keksz elkészítés:

 Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.

Belekeverjük a csokoládés müzli keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk a kekszek között 3-4 cm távolságot, mert sütés közben veszi fel a kerek kekszformát. Készíthetünk kisebb vagy nagyobb kekszeket. Én a nagyobb fajtákat készítettem most el. (Én most a nagyobb fajtákat készítettem el.) Sütés: 175 fokon 17 perc a sütő középső részében.