Igazi olasz desszert, ami annyira egyszerű, hogy nem hiányozhat a desszertes receptfüzetedből! Ami igazán meglepő, hogy kevés hozzávaló szükséges ehhez a recepthez, de ami igazán finommá teszi azok a jó alapanyagok. A jó minőségű tojás a legfőbb szempont, és szerencsénkre a nagyobb üzletekben lehet kapni igazi olasz mascarponét és babapiskótát. Amit kimerek jelenteni, hogy még olcsóbb is mint a magyar.  Szóval izzítsátok a robotgépet és verjétek a habot, hogy születhessen egy finom hűsítő desszert!

A linkre kattintva megnézhetitek videón is a receptet: http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160608-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kaves-tiramisut-keszit.html

Hozzávalók:


•    6 db tojás
•    140 g cukor
•    500 g mascarpone
•    400 g babapiskóta
•    20 dkg eper
•    2 dl hosszan főzött eszpresszó, ízlés szerint cukorral
•    4 cl eperlikőr, elhagyható és bármilyenre változtatható

Elkészítés:

Mossuk meg az epreket és a fele mennyiséget szeljük ketté. Válasszuk ketté a tojásokat és a sárgáját a cukor felével verjük fehér-habossá. Adjuk hozzá a mascarponet és keverjük alaposan össze a robotgéppel. Majd verjük fel a tojás fehérjét és adagoljuk hozzá lassan a maradék cukrot. Majd a felvert, kemény fehérjét finoman keverjük hozzá a sárgája-mascarponehez.

Tepsiben vagy kehelyben is elkészíthetjük, én a videóban a kelyhes verziót választottam.

Egy réteg krémmel kezdjük a kehely aljában, a megfőzött, cukrozott és likőrrel ízesített kávéba mártjuk a babapiskótát, majd a kehelyben lévő krémbe nyomjuk azt. Még egy réteg krém és piskóta következik, majd a megfelezett eprekkel vágással kifelé, körbepakoljuk a kehely oldalát. Elfedjük az utolsó réteg krémmel és megszórjuk kakaóporral a tetejét és ízlés szerint eperrel és piskótával díszíthetjük. Hűtsük minimum 1 órát és tepsiben elkészítve is ugyanezt a folyamatot kell megismételni.