Ezen a kissé borús és még is vidám, napsütéssel tarkított hétre elhozom nektek Olaszországot. Rögtön kezdjük is egy igazi paradicsomlevessel, mert itt kezdődik a tudomány! Amikor ezt a fajta levest kóstoltam Szicíliai utazásom alatt, elfelejtettem az itthoni rántással készült csodánkat. Selymes, varázslatos, könnyed és igazi olasz. Merüljetek el a leves izgalmaiban, mert csütörtökön jön a pizza!

Hozzávalók:

  • ·         720 g hámozott kockázott paradicsom konzerv
  • ·         2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • ·         8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • ·         3 szál friss rozmaring
  • ·         5 dkg friss bazsalikom
  • ·         2 tk. Szárított oregánó
  • ·         5 dkg parmezán sajt
  • ·         3 dl víz vagy zöldség alaplé
  • ·         1,5 dl olívaolaj

Az olasz paradicsomleves elkészítése:

Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot szárastól és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.

Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és vizet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percet.  A végén vegyük ki a rozmaring szárat, ízesítsük újra sóval, borssal és kevés ideig turmixoljuk, hogy maradjanak benne paradicsom darabok.

Tálalásnál szórjuk meg frissen vágott bazsalikommal, tetejére reszeljünk sajtot és adjunk mellé friss bagettet.