Könnyed, egészséges, és persze istenien finom! Ezúttal egy rendkívül egyszerű joghurtos pohárkrém-recepttel fogom borzolni a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha!

 A morzsához:

  • 10 db teljes kiőrlésű zabpelyhes keksz ( 15dkg)

 A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg krémes joghurt
  • 1db vaníliarúd kikapart magja
  • 2 evőkanál méz

Málnaöntet:

  • 50 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A kekszből 4 darabot félrerakunk, a többit mozsárban vagy aprítógépben törjük durvára és tálalásig rakjuk félre.

A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük, és tálalásig hűtőben hűtjük.

Karamelizáljuk meg a cukrot egy serpenyőben, adjuk hozzá a felengedett vagy fagyasztott málnát és folyamatosan kevergetve forraljuk el a levét. Közben ízesítsük a balzsamecettel és hagyjuk a langyosra hűlni. 

Négy pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt. Hűtés után tálaljuk és friss mentalevéllel és a félrerakott keksszel díszítjük.