Mit mondhatnék? Nekem nagy szerelmem! Első gyümölccsel kombinált sajttortáim egyike. Merem ajánlani!

Hozzávalók a töltelékhez:


•    25 dkg tehéntúró
•    25 dkg mascarpone sajt
•    1 citrom leve és reszelt héja
•    15 dkg porcukor
•    2 db tojás
•    4 db körte


Tészta:


•    30 dkg darált keksz
•    15 dkg vaj
•    1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:


Hámozzuk meg a körtéket, felezzük meg őket és forraljuk 10 percig citromleves cukros vízben (annyiban, amennyi ellepi). Amikor letelt az idő, öntsük le róla a vizet és hagyjuk hűlni.


Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd hűtőben hűtsük, amíg elkészül a töltelék.


Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót, a citrom reszelt héját, és a porcukrot majd keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérjét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos túróhoz és öntsük a keksz alapra (ha van légkeverés funkció, az szuper). Ha puhának érezzük, süthetjük még 10 percet. Hagyjuk langyosra hűlni és egy éles késsel körbe vágva, vegyük ki a formából. Tálalhatjuk frissen, vagy akár lehűthetjük teljesen hidegre is a hűtőben. Én így ajánlom nektek, mert ilyen melegben, hűtve az igazi!

A receptet elkészítheted úgy is, hogy a tojásokat egészben rakod a sajttorta alapjába és akkor nem kell habbá verni.
A receptet elkészítheted úgy is, hogy a tojásokat egészben rakod a sajttorta alapjába és akkor nem kell habbá vernned! Könnyebb, gyorsabb, de ugyanolyan finom.