Sokat gondolkodtok, milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel és a család szereti? A lényeg, hogy legyen valami új! Szokott lenni a kérés, amikor elhangzik a kérdés, hogy "MI LEGYEN A VACSORA"?? Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit a vajon pirított baconszalonnával, betölti a konyhát a kakukkfű  friss illatával és új színt hoz a sütőtökkel a vacsoraasztalra. Nem lesz panasz, csak jóleső elismerés.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg spagetti
  • 3 dl főző tejszín
  • 20 dkg sütőtök
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 10 dkg kék penészes sajt ( a márka ízlés szerint választható)
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál kakukkfű
  • só és bors

Elkészítés:

Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk és közben kezdjük el az alap elkészítését.

Készítsétek elő alaposan a hozzávalókat, hogy össze tudjátok majd hangolni az alap elkészítését abban a 8-10 perben, míg fől a tészta.

Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a hagymást vágjuk apró kockákra, a sütőtököt félcentis kockákra és a fokhagymát vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott bacon szalonnát, a hagymát, a fokhagymát és szórjuk meg a száráról leszedett kakukkfű levelekkel. Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtőkőt és pároljuk 2-3 percet.

Öntsük föl a tejszínnel, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele. Forraljuk kevergetve egy 1 percet, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a frissen leszűrt még forró tésztát. A tűzre vissza rakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradék sajtot és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.