Ha brownie, akkor az minden mennyiségben jöhet!! A csoki imádatom határtalan és ezt brownit te sem hagyhatod ki, mert tele van szenvedéllyel és csokival! Rita, aki már 5 éve a vendégem a kávézóban, azt mesélte, hogy a két ünnep között nem csinált más csak a browniem sütötte. A férje és a család csak ezt akarta, nem bejglit vagy diós pávaszemet, hanem brownit akartak. J Legyen ez a te brownie recepted is és adok még pár tippet, hogy mindig más legyen!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.

A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzá adjuk a vaníliarúd kikapart magját.

A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos habverővel (körülbelül 2 percig). Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a vaníliarúd kikapart magja, a durvára szeletelt mandula, végül az olvasztott vajas csokoládé is.

Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.

A masszát a tepsibe töltjük, és 40 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivéve, hagyjuk kihűlni. A sütőpapírral együtt kiemeljük, ízlés szerint porcukorral megszórjuk és kockákra szeljük.

TIPP: Használj ízesített étcsokoládét, például narancsosat vagy ízesített zabkekszet! Én a múltkor zöldalmás zabkekszet használtam. Az ínyencek kis chilivel is fokozhatják a ízeket, vagy használj erdeigyümölcsöt. Amit most télen sajnos csak fagyasztva vehetsz meg, felolvasztás után ne felejtsd el majd jól lecsöpögtetni a levét. Aztán csak simán szórd a nyers brownie tészta tetejére egyenletesen, és süsd meg jól! :)