Tedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné! A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlok a figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról.

Vendégváró falatok gyanánt készíts medvehagymás kenyeret húsvéti túrós tojáskrémmel megbolondítva.

Hozzávalók:


•    10 dkg rétesliszt
•    30 dkg finomliszt
•    2 dkg medvehagyma ( 10 szál)
•    1 ek fenyőmag
•    6 ek olivaolaj
•    1 tk só
•    2,5 dl langyos víz
•    1 cs Dr.Otker expressz élesztő

Elkészítés:

 Mossuk meg a medvehagymát, fogjuk csokorba és szeljük fel apróra. Egy serpenyőbe mérjük ki a 6 kanál olajat és rakjuk a tűzhelyre melegedni. Rakjuk bele a fenyőmagot és dobjuk rá a medvehagymát. Keverjük fél percig majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a sót. Hagyjuk kihűlni és addig készítsük el a kenyér alapot. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet és az expressz élesztőt. Használjunk robotgépet és a dagasztó száraival keverjük alaposan össze és adjuk hozzá a langyos vizet. Amikor a tésztánk összeállt adjuk hozzá az olajon pirított medvehagymát és dagasszuk tovább. Ha ezzel végeztünk hagyjuk 10 percet pihenni.

Rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és gyúrjunk belőle cipót. Formázzunk kenyérformát belőle, úgy hogy bal kezünkkel fogjuk meg a kerek cipó alját, majd jobb kezünkkel a tetejét. Húzzuk jobb kezünkkel a tésztát a cipó másfélszeresére majd hajtsuk vissza és tekerjük föl. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire és 10 percig hagyjuk kelni. Tetejét vágjuk be pár helyen késsel és 180 C fokon (légkeverés funkción) süssük 40 percig. Közben forgassuk meg. Amikor kivettük egy megnedvesített konyharuhával terítsük le 5 percre, hogy a külseje finom puha legyen.