Amikor a receptet írtam már elfogyott a pizza, este 22:45 és nagyon éhes vagyok! Az edzés utáni currys csirkemell és görögsali már a régmúlté. A képet nézve azon gondolkodtam, hogy nekiugorjak a hűtőben lévő pizza tészta másikfelének és lesz, ami lesz, egy szelet csak nem árthat?! Viccből felhívtam az edzőm, hogy szerinte milyen ötlet. Mondhatom kiröhögött és egy nagy pohár vizet javasolt, vagy egy kis szalonnát, de szigorúan fehérkenyérrel! Mondtam neki, hogy mázlija van, mert van itthon és hallgatok rá! Kis lilahagymát is ettem…hát ilyen az élet, enni tudni kell! :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg  finomliszt
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 csomag szárított élesztő

Feltét 1 adag pizzához:

  • 7 szelet szalámi
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg félkemény sajt
  • 2 szálpóréhagyma
  • 2 dkg rukkola

Paradicsomszósz:

  • 1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 csipet só

Szósz:

A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a  fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixszoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Előkészületek:

Szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát. A sajt felét reszeljük le, a másik felét vágjuk kockákra.

Pizza tészta:

Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipóformára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A méret legyen körülbelül 30 cm. Csúsztassuk át sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük meg a paradicsomszósszal, szúrjuk meg a reszelt sajttal és rakjuk rá a rukkolát. Osszuk el a tetején szalámi szeletek, a paradicsomot, a póréhagymát és a kockákra vágott sajtot!

Helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.