Terveim között szerepel elmenni Provance-ba és ha elképzelem, mit kóstolnék meg ott, az valami ilyesmi étel lenne. Egy magazin fotózás alkalmával kellett egy hatfogásos menüsort készítenem, sokat könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam, lankás zöld vidékekről, dombon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem kicsit a képzeletbeli Provance-ban!

 A provance-i garnéla hozzávalói:

•    40 dkg nyers tigris garnéla
•    1 db kisebb póréhagyma felkarikázva
•    2 ek olivaolaj
•    2 dkg vaj (1 evőkanál)
•    2 gerezd fokhagyma apróra vágva
•    1 db szárított chili paprika
•    3 db szilvaparadicsom kis darabokra vágva
•    6 db szárított paradicsom apróra vágva
•    10 db fekete magozott olívabogyó
•    2 csokor petrezselyem apróra vágva
•    1 citrom leve
•    só és bors

Elkészítés:


Tisztítsuk meg a garnélákat, (ha fagyasztott akkor mindenképp hagyjuk kiolvadni) a pikkelyes farok részt egy csavarással tépjük le. A kis fekete bél részt egy fogvájóval piszkáljuk ki (a boltban kapható garnélák már teljesen konyhakészek). Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és vajat forróra. Rakjuk bele a fokhagymát és elkeverve adjuk hozzá a garnélákat. Nagy lángon kevergetve pároljuk 2 percet és hozzá adjuk a szárított paradicsomot, a felkockázott paradicsomot és az olivabogyót. Rázzuk meg a serpenyőt és keverjük meg alaposan, 1 percig főzzük. Húzzuk le a tűzről majd sózzuk és borsozzuk meg. Facsarjuk rá a citrom levét és szórjuk rá a petrezselymet. Egy tál ételként tálaljuk.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!