Hihetetlen mennyi változata van ennek a falatnyi csodának, néha magam sem hiszem el, hogy nincs határ. Bevallom, nekem egy 12 db-os raffaello csomag kb. 5 perc és az üres zacsik, máris szanaszét hevernek az asztalon. A recepttel, kicsit töményebb környezetbe akartam helyezni, hogy ne fogyjon olyan gyorsan el. De süti evésben létezik határ? Szerintem nem, csak mérték. A fotózás után, csak kettővel bírtam el, de szerencsére barát mindig akad, aki nem veti meg a finom sütit.

 12 db cupcake hozzávalói:

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3  csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg puha vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg kókuszreszelék

 Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkevés funkción. Béleljük ki papírral a muffin tepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze robotgéppel. 

Keverjük össze a tejet, a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig. (175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, ha nincs 180 fokon.)

Krém:

  • 500 g mascarpone sajt
  • 3 dkg olvasztott vaj (1 evőkanál)
  • 4 dkg porcukor (2 púpozott evőkanál)
  • 12 db rafaello golyó

Rakjuk keverőtálba a langyosra hűtött vajat, a mascarponét, a porcukrot és alaposan keverjük össze. Töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Amennyiben nincs habzsákunk otthon, bátran rákanalazhatjuk a muffinok tetejére a krémet. Díszítsük a rafaello golyókkal és szójuk meg egy kevés kókusszal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk egészséggel.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!