Amikor egy könnyed családi ebédre vagy vacsira vágytok és nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mert vár a családi program vagy kedvenc magazinod. Ezt a receptet ajánlom, mert nem kell pepecselni és bíbelődni a körettel! Robogós csirke friss salátával! Kell ennél jobb? Én ezt készítem el vasárnapra.

Recept 4 Főre:

Hozzávalók:

  • 200 g ricotta túró
  • 1 marék rukkola apróra vágva
  • 5 dkg pirított fenyőmag
  • 4 db csirkemellfilé bőrével
  • 50 g vaj
  • 2,5 dl víz
  • só, bors

Saláta:

  • 100 g rukola
  • 8 db koktélparadicsom
  • 10 szem olívabogyó
  • ízlés szerint szűz olívaolaj és balzsamecet

Csirkemell:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Keverjük össze egy tálban a rukkolát, a ricottát, és a fenyőmagot. Ízesítjük sóval és borssal és alaposan keverjük össze. A csirkemell vastagabb felénél nyissuk meg a bőrt és töltsünk bele 2 kanál ricottás keveréket, használjuk az ujjainkat bátran. Egy magas falú tepsit olajozzunk ki és rakjuk bele a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk meg, majd osszuk el a vajat a 4 darab csirkemell tetejére. Öntsük alá a vizet és 35-40 perc alatt süssük készre légkeverés funkción.

Saláta: 

Mossuk meg a rukolát, szárítsuk meg és rakjuk tálba. Vágjuk félbe a paradicsomokat és az olívabogyóval együtt keverjük össze a rukolával. Szigorúan csak tálalás előtt locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel!

TIPP: A ricotta túrót nyugodtan cseréld zsírszegény túróra, az íz így is megmarad csak a kalóriákat csökkentettük!