A hal amit érdemes fogyasztani!

Sok tápláló és tartalmas receptet hoztam már el nektek, ami bővelkedett pár izgalmas süti recepttel is. Én a mértékletesség és a minőség híve vagyok, mind ezt sok sporttal kombinálom. Ami szerintem nektek is nagyon fontos, mert a szervezetünk számára az egészséges táplálkozás elégedhetetlen, hogy jól bírjuk a hétköznapokat és gondoskodjunk a családról. Hoztam most egy lazacos finomságot, tele omega 3 zsírsavakkal, amit a szívünk hálásan fogad majd. Persze a répa béta-karotin tartalma sem elhanyagolható, mert a szervezetünk A vitaminná alakítja, szinte azonnal. Tegyünk az egészségünkért, fenséges halas recept mindenkinek.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8-10 szél zsenge sárgarépa megmosva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. balzsamecet
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek. szűz olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 1/2 citrom leve
  • só és bors

Elkészítés:

Grillezett répa:

Olvasszunk meg 5 dkg vajat, kanalazzunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és  hevítsük fel. Adjuk hozzá a héjastól az összezúzott fokhagymát, a répákat és a serpenyő folyamatos rázogatásával kezdjük el párolni.

Majd 3-4 perc eltelte után adjuk hozzá a balzsamecetet és sózzuk meg és fedő alatt pároljuk közepes lángon 10 percet, közben ne felejtsük el folyamatosan forgatni a répákat, hogy egyenletesen párolódjon.

Rozmaringos lazac:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A felső fűtőszál hőjére lesz szükségünk hogy a lazac filék tetejét meg tudjuk grillezni. Hagyjuk a sütő ajtót nyitva és csak dugjuk be a serpenyőt, vigyázva hogy a nyele meg ne égjen. Átrakhatjuk a lazac szeleteket tepsire is, akkor könnyebb dolgunk van.

Olvasszuk meg az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál olívaolajat és a rozmaring szálakkal együtt hevítsük fel. Vegyük a tűzhelyet közepes lángra és rakjuk a serpenyőbe a lazac szeleteket a bőrös felükkel lefelé.

Süssük 3-4 percet, hogy szép kérget kapjunk. Közben sózzuk és borsozzuk meg, a utolsó fél percben facsarjuk rá egy fél citrom levét és a sütő felső harmadába rakva, 4-5 percet sütjük a tetejét. Tálaljuk a répával és fogyasszuk egészséggel.