A hal amit érdemes fogyasztani!
Sok tápláló és tartalmas receptet hoztam már el nektek, ami bővelkedett pár izgalmas süti recepttel is. Én a mértékletesség és a minőség híve vagyok, mind ezt sok sporttal kombinálom. Ami szerintem nektek is nagyon fontos, mert a szervezetünk számára az egészséges táplálkozás elégedhetetlen, hogy jól bírjuk a hétköznapokat és gondoskodjunk a családról. Hoztam most egy lazacos finomságot, tele omega 3 zsírsavakkal, amit a szívünk hálásan fogad majd. Persze a répa béta-karotin tartalma sem elhanyagolható, mert a szervezetünk A vitaminná alakítja, szinte azonnal. Tegyünk az egészségünkért, fenséges halas recept mindenkinek.
Hozzávalók 2 személyre:
- 8-10 szél zsenge sárgarépa megmosva
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk. balzsamecet
- 10 dkg vaj
- 5 ek. szűz olívaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1/2 citrom leve
- só és bors
Elkészítés:
Grillezett répa:
Olvasszunk meg 5 dkg vajat, kanalazzunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és hevítsük fel. Adjuk hozzá a héjastól az összezúzott fokhagymát, a répákat és a serpenyő folyamatos rázogatásával kezdjük el párolni.
Majd 3-4 perc eltelte után adjuk hozzá a balzsamecetet és sózzuk meg és fedő alatt pároljuk közepes lángon 10 percet, közben ne felejtsük el folyamatosan forgatni a répákat, hogy egyenletesen párolódjon.
Rozmaringos lazac:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A felső fűtőszál hőjére lesz szükségünk hogy a lazac filék tetejét meg tudjuk grillezni. Hagyjuk a sütő ajtót nyitva és csak dugjuk be a serpenyőt, vigyázva hogy a nyele meg ne égjen. Átrakhatjuk a lazac szeleteket tepsire is, akkor könnyebb dolgunk van.
Olvasszuk meg az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál olívaolajat és a rozmaring szálakkal együtt hevítsük fel. Vegyük a tűzhelyet közepes lángra és rakjuk a serpenyőbe a lazac szeleteket a bőrös felükkel lefelé.
Süssük 3-4 percet, hogy szép kérget kapjunk. Közben sózzuk és borsozzuk meg, a utolsó fél percben facsarjuk rá egy fél citrom levét és a sütő felső harmadába rakva, 4-5 percet sütjük a tetejét. Tálaljuk a répával és fogyasszuk egészséggel.
Utolsó kommentek