Gondolom minden kedves hölgy olvasómnak rejlik valahol a szekrény mélyén egy tésztanyújtó gép. Én is elkaptam az enyém, mert kellett a hely a szekrényben, és ha már lekerül a pincébe, előtte azért megszeretgetem. Így hát gyúrtam, és nyújtottam, készítettem egy finom tölteléket és kész is volt a házi tortellini. Nektek is jó szórakozást kívánok!

Hozzávalók 4 főre:

Tészta:


•    20 dkg liszt
•    2 tojás
•    csipet só


Töltelék:


•    10 dkg csirkemell apróra kockázva
•    5 dkg bacon szalonna felcsíkozva
•    1 gerezd fokhagyma felszeletelve
•    1 kisebb sárgarépa lereszelve
•    só és bors
•    fél citrom leve


Ragu:


•    1 marék friss spenót
•    3 dkg vaj
•    só és bors
•    5 dkg csiperkegomba és a készre főtt tortellini


 A töltelék elkészítése:


Pirítsuk meg a bacont a fokhagymával és a répával. Pároljuk pár percet és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk meg és facsarjuk, rá a fél citrom levét majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor kihűlt, turmix gépben pépesre daráljuk, vagy késsel apróra vágjuk.

A tésza elkészítése:


Gyúrjunk tésztát a lisztből, tojásból, sóból egy kevés víz hozzáadásával. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjunk négyzeteket belőle és a közepét megtöltjük a töltelékkel. Háromszög alakba áthajtjuk, villával jól összenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk vele. Lobogó vízben kifőzzük 8-10 perc alatt.

Ha van tésztanyujtó gépünk, használjuk bátran!
Olvasszuk meg a vajat, serpenyőben, pirítsuk meg benne a gombát szedjük rá a főtt tortellinit és a spenóttal forgassuk át.

Mindenkinek Jó étvgyat kívánok!