Túrós tojáskrém, ami igazán illik a húsvéti medvehagymás kenyérhez. Villámgyors és egyszerű elkészíteni, én nagyon szeretem! Amikor már nem bírja a család a sima főt tojást a sonka mellé, akkor jöhet a tojáskrém. Tormával is megbolondíthatod, tökéletes reggeli!

•    6 db tojás
•    20 dkg túró
•    10 dkg füstöltsajt
•    3 ek olivaolaj
•    1 ek mustár
•    só és bors

Főzzük keményre a tojásokat és folyó hideg víz alatt hűtsük le. Pucoljuk meg, rakjuk tálba és villával törjük össze. Keverjük hozzá a túrót, a mustárt és az olajat. Dolgozzuk össze és reszeljük bele a sajtot. Keverjük át lazán és rakjuk hűtőbe 20 percre hűteni. Tálaljuk friss kenyérrel és zöldségellel.


Tipp: Feldobhatjuk snidlinggel vagy juhtúróval helyettesíthetjük a sima túrót. De ez esetben gondoljunk arra, hogy a juhtúró sós és nekünk már nem kell sót hozzá adnunk.