Az a bajom a nyárral, hogy meleg van. Ez így talán csúsztatás, mert a napfény és a hangulat szuper, viszont ilyenkor nem lehet pörköltet készíteni, egyszerűen túl sok. És hát mit csinál az ember ilyenkor? Keres valami könnyűt. Ez a könnyű legtöbbször egy saláta lesz. Ám a salátázást is hamar meg lehet unni, aminek az az egyszerű oka, hogy nem merünk új ízeket belevinni, és így hamar monotonná válik az étlap.
Marci barátom is erről panaszkodott, mert egy ideje gyúrni kezdett, és elhatározta, hogy a nyáron mindenképpen odafigyel, mit eszik az edzés mellé. Természetesen egy hét után már a fülén jöttek ki a zöldségek :) Legfőbb ideje volt, hogy vele is megosszam a legtutibb salátámat, ami után egyenesen az olasz tengerparton fogjuk érezni magunkat.
A legutóbbi búzacsírás recept annyira tetszett nektek, hogy a búzacsírás saláták királyát választottam egy kis fokhagymás garnélával megbolondítva.
Hozzávalók:
- 2 db tojás keményre főzve
- 5 dkg rukkola
- 1 db jégsaláta ízlés szerint feldarabolva
- 6 szem koktélparadicsom
- ½ pomeló, megpucolva és felcikkezve
- 3 dkg búzacsíra
- 2 dkg hántolatlan mandula
- 3 ek. méz
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. balzsamecet
- 1 csipet tengeri só
- 1 csipet durvára őrölt bors
Garnéla:
- 15 dkg óriás garnéla
- 1 mokkás kanálnyi vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- só
- bors
Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a mosott rukkolával és rakjuk félre.
Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamesetes ízt!
Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd mikor felforrósodott, adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és reszeljük a tetejére a fokhagyma gerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.
Tálalás:
Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsíra öntetből halmozzunk minden tányér közepére és helyezzünk rá egy fél tojást.
Tipp: Garnéla nélkül is tökéletes a recept!
Utolsó kommentek