Hazudnék ha azt mondanám, ez egy egyemberes burger, minimum ketten kelletek majd, hogy elbírjatok vele.
Ráadásul, ha vendégeket vársz, a legjobb választás nyáron ez a különleges camembert burger!
Én áthívtam a barátaimat, hogy besegítsenek a mennyei burgerek elfogyasztásában. Ti is tegyetek így, és ragadjatok meg minden alkalmat, hogy a barátaitokkal töltsétek ezt a forró nyarat!
Hozzávalók 2 db camembert burgerhez:
Hamburger húshoz:
- 300 g darált marhahús
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 közepes fej reszelt lilahagyma
- 1 db tojássárgája
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál worcestershire szósz
- 1 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál olaj a sütéshez
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
A “buci”-hoz:
- 4x300 g camembert sajt
- 3 db közepes paradicsom
- 5 dkg cheddar sajt
- egy kevés uborka
- fanyárs
A panírhoz:
- 4 db tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 3-4 dl napraforgóolaj
A hamburgerhús elkészítése:
- Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal.
Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk kétfelé.
Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.
- Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1.5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.
A burger összeállítása:
- Mossuk meg a paradicsomot és az uborkát és vágjunk a paradicsomból fél centiméteres, az uborkából pedig egy kicsivel vékonyabb szeleteket. Szeleteljünk cheddar sajtot, majd kezdjük el panírozni a burger buciját képező camembert sajtokat.
- Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.
- Alaposan forgassuk meg lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.
- Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig.
Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgereket, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a hússal együtt!
- A képen látható módon állítsuk össze a burgert. Az alap egy forró camembert sajt, rákerül egy szelet paradicsom, egy szelet cheddar sajt, majd jöhet a hús, arra még egy réteg cheddar sajt és pár szelet uborka.
A teteje is természetesen egy szép nagy camembert sajt, a végén pedig az egészet szúrjuk át egy hurkapálcával.
Jó étvágyat kívánok :)
Utolsó kommentek